Lema - skräddarsydd förvaring & exklusiva möbler

Italienska Lema är en vår tids största familjeägda producent av skräddarsydda garderober, dressing-room & förvaringslösningar. Företaget samarbetar med många välkända formgivare och har förutom sin kollektion av förvaringslösningar, även ett stort, exklusivt utbud av möbler. Med den ödmjukhet som kännetecknar mästare, läggs lika stort värde på material, känsla och valfrihet i alla projekt, små som stora.

 

I nära 50 år har Lema utvecklat sin "Made in Italy" estetik genom att blanda innovation och tradtionellt hantverk tillsammans med kvalitet och adaption i alla sina produkter. Lema's styrka ligger i sin tillverkningsförmåga och typiskt italienska excellens, vilket gör det möjligt för företaget att kombinera traditionella hantverksvärderingar med modern effektivitet och produktion. Stor omsorg läggs till varje produktionsfas, från utveckling och nära samarbete med formgivare, till färdig produkt.

Företaget som vi ser det idag, grundades 1970 och ägs fortfarande av familjen Meroni. Men Lema har anor redan från 1930-talet, och 1940 såg öppningen av den första affären i centrala Milano. Samarbetet med den världsberömde arkitekten Angelo Mangiarotti var ett av det första och viktigaste projekten, när han anförtrotts utformningen av den nuvarande fabriken i Alzate Brianza på 1970-talet, för att där starta möbelproduktion i industriell skala.

Lema var det första italienska företaget att utveckla ett bärande sidopanelsystem i olika material samt skräddarsydda garderober, specialbyggda för kunden. Lemas kundfokus och stora anpassningsförmåga av sina produkter är två viktiga egenskaper än idag hos företaget.

Planoform har under många år arbetat tillsammans med Lema för att skapa exklusvia förvaringslösningar av högsta klass. Vår långa och nära relation med denna leverantör gör att vi besitter stor kunskap om hela deras produktsortiment, för att helt kunna skräddarsy er unika lösning. Planoform hjälper er hela vägen, från första skiss till färdigmonterad produkt. Vi tar ansvar för hela processen och lämnar inga beslut åt slumpen. Vår högsta ambition är att ni som kund skall känna er trygga i ert val av leverantör och med Planoform som partner i detta projekt. Välkommen till oss så berättar vi mer.

 


Ledande varumärken hos oss

  • Varumärken
  • Varumärken
  • Varumärken
  • Varumärken
  • Varumärken
  • Varumärken
  • Varumärken
  • Varumärken
  • Varumärken